Categories
Linux Plesk

Plesk server – ‘www’ prefix not working

We recently setup a new web server which came bundled with v9.2 of Plesk control panel. When setting up the first few domains, the ‘www’ prefix had not been selected and neither selecting it later, nor setting up the DNS manually seemed to have any affect.

If you didn’t add the ‘www’ prefix at the time of setting up the domain, even adding it back in later doesn’t seem to work. This fault seems to be present within all current versions of Plesk up to my current version v9.2

To work around this problem, firstly – turn on the ‘www’ prefix again within the Plesk control panel.

Domains > yourdomain.com > Modify > WWW Prefix – Tick this box

The www prefix will still not work… to correct this, we need to re-build the Apache config after turning it back on:

/usr/local/psa/admin/sbin/websrvmng -v -a

By Mik Canavan

I'm a tech obsessed and self-confessed geek. As the Technical Director at Fivenines UK, I'm lucky that I get to faf with gadgets, design websites and fix servers...

11 replies on “Plesk server – ‘www’ prefix not working”

Hi Mik,

could you send me that file? I don’t seem to have it any more..?! Others are there (webmailmng and webstatmng) but not websrvmng. I fear I might have overwritten it somehow..

@bbt – Unfortunately there could be a whole host of things that could be causing your issue. Without knowing more specifics, it is hard to guess. If you simply forgot to tick the WWW box when creating the domain, the above fix has worked for me numerous times… but if your problem is not fixed after following the above, then maybe it might be worth checking your DNS entries – ensure that you have a WWW pointer in there.

I am running apache with nginx as a proxy server and plesk control panel. I restarted my httpd and nginx, they start working but when i am restarting plesk by this command, start psa service – on centos operating system. It is not starting itself and drwebd service. Please help me to start my server with plesk.
When i give this command, It shows the error like…..
Starting plesk…. failed
starting drwebd services…. failed.

Thanks! Saved me… this post needs be ranked higher in Google I searched all day for the solution…

It could also be that your running a different OS. There are normally 2 locations :

/usr/local/psa/admin/sbin/websrvmng -v -a

and also:

/usr/local/psa/admin/bin/websrvmng -v -a

Hope this helps…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *